mandag den 16. november 2015

Regler for jakkesæt

Når det kommer til et helt traditionelt jakkesæt, så er der nogle specielle ”regler” for hvordan det skal sidde. Moden skifter meget og for tiden er det bl.a. moderne med et jakkesæt der er lidt for kort, og som stopper et par centimeter over anklen.

Dette er dog et brud mod den helt traditionelle måde, hvorpå et jakkesæt skal sidde, og her kan du blive klogere på hvordan du skal bære dit jakkesæt, hvis du går efter det helt traditionelle look.

Hvilke moderegler gælder der?

Som nævnt, så er der nogle specifikke regler for hvordan man bærer et jakkesæt på tradionel vis, og det kan du blive klogere på her. Hvis vi starter med hvordan det skal sidde på skuldrene, så skal jakken hvile herpå. Hvis jakken er for stor eller for lille, så er det også ofte noget af det første man lægger mærke til på skuldrene. Selve bærestykket på jakken skal gå til skulderspidsen eller omkring én centimeter over.

Hvis du ønsker polstring, så tag udgangspunkt i hvordan dine skuldre er i forvejen, da polstring normalt bruges hvis man har meget smalle skuldre, og derfor vil polstring til brede skuldre se lidt voldsomt ud. Længden på jakkens ærmer skal stoppe cirka to centimeter før håndledet, og her kan man lade sit skjorteærme være synligt ude fra jakkeærme, cirka 2,5 centimeter. Dette er meget klassisk for måden at bære et jakkesæt på.

Som nævnt, så er der ofte nogle trends som bliver moderne, som fx kort benlængde, men helt traditionelt set, så skal buksebenet være langt nok til, at det laver et knæk ved anklen, når man står helt ret. Buksebenet skal altså netop ramme dine sko, og om der ønskes opslag på bukserne eller ej er op til en selv.

Til slut kan man vælge at bruge et bælte til eller ej. Hvis man ønsker et bælte, så skal det maks være 28 mm i bredden, og gerne i sølv. Det skal være meget klassisk af udseende også, så det passer til resten af jakkesættet.

Du kan læse meget mere om jakkesættet, historien og anvendelsen lige her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar