mandag den 12. oktober 2015

Indretning af hjemmets rum

Når der kommer til at indrette hjemmet, så er der utallige muligheder. Der kan du stort set vælge lige hvad du begærer, så din stil kommer til udtryk i dit hjem.

Her får du nogle generelle tips til at indrette både din stue og køkken.

Indretning af stuen

Stuen er stedet hvor man hygger sig med familien og derfor skal den gerne afspejle nærvær og tryghed. Du får tre tips til indretning af stuen her.

3 gode tips

1. Vær praktisk med placeringen af dine møbler, og lad der gerne være en sti mellem dem, så der bliver skabt mere luft i stuen. Det er f.eks. ikke særlig praktisk at en sofa går halvt inden over en døråbning eller at den står op og ned af et vindue. Sørg for at der er luft mellem møblerne og placer dem gerne 10-15 cm fra væggen.

Med de mange skabstyper på markedet, kan du ligeledes få mere orden og styr på din stue.

2. Hvis du lader dine skabe eller andre opbevaringsmøbler danne en lang bane, så skaber du mere plads i rummet mentalt. Det er en fodrel at placere skabslåger nederst og gerne til vesntre, og lad gerne åbne hylder være øverst og til højre. Det giver en god tyngde til rummet.

3. Overvej hvordan stues skal bruges inden du starter med at indrette. Her kan du også se hvor lyser kommer ind fra, og hvor du primært vil have din siddeplads; i lænestolen, sofaen eller ved spisebordet? Hvad vil du gerne kigge på når du sidder ned? Det er altid rart at kunne kigge ud og mærke omgivelserne udenfor når du slapper af i sofaen.

Indretning af køkkenet

Når det kommer til at indrette køkkenet, så er det først og fremmest vigtigt, at det er praktisk indrettet. Man bruger meget tid i køkkenet, og derfor skal man have den nødvendige plads til at lave mad mm. Her får du tre tips til indretning af køkkenet.

3 gode tips

1. Der kan ofte være meget trængt ved køkkenvasken, og dette er både når der skal vaskes hænder, og når man skal skylle salat og skrælle kartofler på én gang. Sørg derfor for at der er god plads på begge sider af vasken, og gerne mellem 80-100 cm. Det giver også mere luft i køkkenet, så det hele ikke er presset sammen på køkkenbordet.

2. Komfuret er en anden travl arbejdsplads i køkkenet, og her skal igen være god plads. For at være praktisk, så er det en god idé at gryder og pander er i nærheden, og dermed bør der også være en plads til at stille de varme ting fra sig, ved siden af komfuret.

3. Det kan være en fordel at have et lille skab eller en hylde til at samle alle sine krydder samt olier på. Det er praktisk, og kan bidrage med noget ekstra i et lille køkken.

Du kan få flere gode råd til køkkenindretningen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar