torsdag den 26. januar 2017

Hvorfor bære jakkesæt?

5 grunde til at bære jakkesæt
Er du ikke helt sikkert på hvorfor der er så meget fuzz omkring det at bære jakkesæt? Så kan du blive klogere lige her, hvor Modebladet ser på hvorfor du bør bære jakkesæt.

For der er mange gode grunde og det gælder uanset om det er på arbejde eller i private sammenhænge. Vi har samlet 5 af de bedste grunde lige her.

5 grunde til at bære jakkesæt

Jakkesættet gør noget ved mænd og det skyldes mange ting. Vi er vant til at se politikere, præsidenter og virksomhedsledere bære jakkesæt. Det sætter sig præg og efterlader et indtryk af succes, kompetencer og at du har styr på dit liv. Der er mange associationer forbundet med jakkesæt, men der er mere i det end det. Vi går et spadestik dybere og ser på de 5 væsentlige områder:

1. Arbejdsmæssigt styrker det din profil 
Arbejdsmæssigt vil det uden tvivl være med til at styrke din profil i mange sammenhænge. Nogle steder forventes det (bank, advokat etc.) mens det i andre brancher bare vil være et kæmpe plus.

Det kan være når du skal møde kunder, snakke med kollegaer eller lignende. Man bliver bare lige taget 5 % mere seriøst og man ser bare lige 5 % mere succesfuld. Det kan være skræmmende at det er sådan, men det er ikke uden grund. I mange tilfælde VIL mænd med jakkesæt, have mere succes end mænd uden.

2. Du virker mere stilfuld og smart 
Du kommer til at virke mere stilfuld og smart, når du bærer jakkesæt, hvorfor det alene bør appellere til din modebevidste side. Hvem ønsker ikke at være stilfuld og populær? Det gør alle og selvom jakkesættet kun er ét outfit, bliver dit udtryk og andres opfattelse bare mere positiv.

Se også: At bære jakkesæt om sommeren

3. Kvinder elsker mænd i jakkesæt 
Det tredje punkt er bestemt heller ikke uvæsentligt. For kvinder elsker mænd i jakkesæt, så det er et godt valg, hvis du gerne vil imponere det modsatte køn. Det kan være når du skal feste i byen, eller en kollega på arbejdet.

4. Kan give bedre resultater på jobbet 
Det kan lyde underligt, men i mange jobs og stillinger mener vi faktisk, at et jakkesæt kan give dig bedre resultater. Det kan være fordi du har mere held til at overtale potentielle kunder til at lave et køb. Det kan være når chefen skal vurdere din indsats og rolle i virksomheden. Det kan være når du skal forhandle aftaler hjem med leverandører og andre samarbejdspartnere.

Tøjvalget og påklædningen har stor betydning. Du bør i øvrigt undgå at lave de 15 tøj fejl, du kan læse om på Euroman.dk.

I alle tilfælde vil dit udgangspunkt være bedre, hvis du gør det iført jakkesæt. Medmindre det er alt for underligt og atypisk i din branchen. Hvorfor så det? Folk anser dig bare som mere stilfuld, mere dygtig og med styr på tingene. Det er kort sagt nemmere at overtale og imponere, selvom det kan virke mystisk - og en smule overfladisk!

Læs også: Hvilken farve jakkesæt bør jeg vælge?

5. Det bliver en anden aura omkring din person
Sidst er det værd at nævne den aura der kommer omkring din person, det er ligeledes hvad der afspejler sig i punkterne længere oppe. Du kender selv tanken, når der kommer en person i jakkesæt. Du tænker positive tanker og ser personen i et lidt andet lys - specielt hvis du ikke kender ham i forvejen.

Kommer der to personer gående, én i t-shirt og én i jakkesæt, kender vi vel alle de fordomme og typisk tanker der vil være knyttet hertil. Auraen må derfor ikke undervurderes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar