fredag den 22. juli 2016

Jakkesæt om sommeren - er det for varmt?

Er du vant til at bære jakkesæt, eller skal du til et større arrangement henover sommeren. Det kunne være et bryllup, en rund fødselsdag eller en firmaafslutning på arbejdet.

I alle tilfælde vil mange mænd overveje at bære et jakkesæt, men er det for varmt om sommeren? Modebladet ser nærmere på hvornår jakkesæt bør tilvælges og fravælges.

Her skal du bære jakkesæt

Jakkesættet gør noget særligt ved mænd og deres udtryk. Der er derfor særlige begivenheder, hvor der er ingen vej udenom, uanset om det så er 30-35 grader udenfor. Vi har nævnt 3 udbredte begivenheder om sommeren, hvor du bør tilvælge jakkesæt.
  • Bryllup
  • Begravelse
  • Runde fødselsdage
Der er helt sikkert flere begivenheder, hvor du i højere grad frit kan vælge imellem jakkesæt vs. shorts, skjorte og evt. blazer.

Sidstnævnte vil give dig et mere afslappet udtryk og du vil have nemmere ved at håndtere varmen. Særligt fordi du hurtigt kan smide blazeren og derved kun står iført skjorte.

Skulle du ønske at peppe dette look op, kan du med fordel gøre det via en Panama hat. Det vil give dit look et løft og gøre det mere spændende.

Her skal du vælge shorts & skjorte

Føler du at lange bukser, en tillukket jakke og et tætsiddende slips bliver lidt presset i 30 graders varme, så vil shorts & skjorte være et glimrende alternativ.

Dit look bliver mere sommerligt og afslappende, men kan sagtens se rigtig smart ud. For der findes ligeledes sammenhænge og begivenheder, hvor det vil virke underligt at troppe op i jakkesæt. Her er eksempler på arrangementer, hvor du bør tilvælge shorts mv.
  • Fester
  • Grillaftener
  • Sommerarrangementer (afslappede)
  • Firmaafslutning (evt. jakkesæt om aftenen)
Hvad du vælger, er i sidste ende op til dig. Men husk på at begivenheden har en del at sige for dit valg, så helt frit valg på alle hylder har du ikke.


Brug for vejledning og gode tips?

Har du brug for vejledning og tips til hvordan jakkesættet skal sidde, eller hvordan du finder det rigtige sæt som mand? Så kan du altid få gode råd af jakkesætseksperten David K, der er én af landets førende på området.

Han ved en masse på området og fremtoner derfor ofte på nationalt TV. Se nogle af hans råd i denne video:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar