fredag den 4. september 2015

Vigtige egenskaber ved en køkkenbordplade

Modebladet er tilbage på banen efter en længere pause og en dejlig lang sommerferie.

Køkkenet er det rum i huset, hvor de befinder dig flest af døgnets vågne timer. Derfor bør det også være et rum, hvor du føler dig tilpas, og hvor du har lyst til at være, når du for eksempel skal lave eller spise mad.

En køkkenbordplade er en af de vigtigste ting, når du svinger gryder og pander. Få et indblik i de vigtigste egenskaber den skal have.

Fokuser på de vigtige egenskaber

Men hvad skal en bordplade kunne? Der er en række egenskaber, som er vigtige at have med i baghovedet, når du skal udvælge din. De afhænger selvfølgelig af dine behov, men der er dog stadigvæk nogen, der går igen i de fleste køkkener.

En bordplade skal for eksempel helst kunne klare vand og fugt. Når du laver mad, vasker op eller bare tager et glas vand, er der altid en risiko for, at det vil plaske vand rundt i lokalet. Også vanddampe fra komfuret kan give skader, hvis materialet ikke kan tåle fugt og vand, så husk på det, når du skal vælge.

En køkkenbordplade skal også helst være forholdsvis nem at vedligeholde. Det varierer fra person til person, hvor meget man vil gøre for at holde den vedlige, men generelt er det mest afslappende at have en bordplade, der ikke skal renses og vedligeholdes hver måned for at se pæn ud.

Se også vores seneste artikel: Valg af bordplade til køkkenet

Findes i mange former og størrelser

Du kan få bordplader i rigtig mange forskellige størrelser og former og ofte afhænger det også af, hvilket materiale, du har valgt. Der findes nemlig et hav af materialer, som sagtens kan bruges til formålet, og det er op til dig at vurdere hvilket, der passer bedst til dit hjem.

Hvis du vil have en bordplade som er lidt ud over det sædvanlige kan du få én i granit eller natursten. Disse materialer giver dig mulighed for at dit køkkenbord bliver helt specielt, da man kan bearbejde materialer og give køkkenet en helt speciel finish. Hvis du er mere til de klassiske materialer som stål eller træ, kan disse også fås i enormt store eller forholdsvis små størrelser.

De kan også fås som runde, kvadratiske eller rektangulære afhængig af, hvad du har brug for til dit hjem. En træbordplade skal ofte vedligeholdes en del mere, end den af stål skal, da denne næsten er uforgængelig og kan modstå stort set alt, den kommer udfor i forbindelse med den daglige gang i husets mest travle rum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar