torsdag den 10. september 2015

Sådan skal et jakkesæt sidde

Skal du til en kommende begivenhed eller fest, hvor du skal have jakkesæt på? Der er mange holdninger, når det kommer til hvordan jakkesæt skal sidde. Moden skifter og nye ting bliver hele tiden moderne, men hvis du er til det helt klassisk suit up, så er der nogle bestemte regler for, hvordan det skal sidde helt perfekte.

Alt for mange mænd bærer jakkesæt forkert, og ofte i forkerte størrelser. De mest udbredte fejl er bl.a. for lange bukser, jakkeærmerne er for kort mm. Jeg vil derfor komme ind på, hvordan du kan se bedst mulig ud i sættet og hvordan det vil komme til at sidde helt perfekt.


Tips til hvordan jakkesættet skal sidde

Længen på ærmer: Når det kommer til ærmerne, så må de gerne stoppe ca. 2 centimeter før dit håndled. Den helt klassiske regel er, at lade dit skjorteærme være ca. 2,5 centimeter ude fra dit jakkeærme.

Længden på bukser: Som jeg nævnte før, så ser man ofte andre mænd i alt for lange bukser. Buksebenet skal være så langt, at det laver et lille knæk ved vristen, når du står helt rettet op. Bukserne skal lige præcis samme dine sko, og intet mere eller mindre.

Man kan dertil selv bestemme, om man vil lave opslag eller ikke. En moderne tendens for tiden er, at bukserne skal stumpe lidt, og at de stopper ca. 2 centimeter over skoen. Her vælger du selv hvad du er til, men den klassiske tilgang er den førstnævnte.

Skuldrene: Din jakke skal hvile på dine skuldre, og derfor er det ofte noget af det første man ser, hvis jakken ikke passer. Bærestykket på jakken skal gå til din skulderspids eller ca. 1 centimeter over, og derudover skal det ligge sig fladt.

Med hensyn til polstring, så skal du ikke have særlig meget polstring i din jakke, hvis du har høje eller bredde skuldre. Omvendt, hvis du har smalle skuldre, så er polstring en god idé.

Bælte eller ej?

Man bestemmer selv om man føler for et bælte til jakkesættet, men hvis du vælger et, så sørg for at det passer, gerne 28 mm. i bredden. Spændet må gerne være i sølv for at holde det klassisk, og et enkelt spænde med en klassisk form.

Forhandlere og butikker

Der er rigtig mange tøjmærker, der fremstiller jakkesæt, så de kan findes i en masse stilarter, farver og designs. Hvad du vælger er helt dit valg og det afhænger meget af dit budget.

Men hvis du gerne vil betjenes af landets førende på området og have deres rådgivning, bør du enten besøge David K eller Troelstrup. Begge butikker ligger tæt på Nørreport st. og er derfor hurtige at komme til.

De hører til i den mere eksklusive ende, men har alt lige fra jakkesæt, til smoking og kjole & hvidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar