fredag den 6. marts 2015

Valg af bordplade til køkken

Valg af bordplade til køkken er ikke bare lige noget man beslutter i løbet af få minutter. Der er mange ting, man skal tænke sig grundigt over, inden man beslutter sig for en bordplade til køkken. Det er en genstand som i den grad har stor indflydelse på hele køkkenets udseende og udtryk.

Det er en af de ting, man især lægger mærke til, når man går ind i rummet. En bordplade i et køkken er også medbestemmende til, hvad man kan have stående på overfladen – i form af pyntegenstande eller køkkenredskaber.

Vigtigheden er stor og Modebladet ser derfor nærmere på de egenskaber, du bør sikre dit bordpladen rummer, samt giver dig gode råd til at vælge.


Bordpladen definerer rummets stil

Hvis der er tale om en moderne bordplade, vil det typisk være moderne redskaber eller genstande, der skal vises frem - eller som nogle ønsker det, et meget minimalistisk look.

Hvis man vælger en mere rustik bordplade – måske til et typisk landkøkken, vil der også typisk være flere genstande og køkkenredskaber at finde stående på bordpladen. Det er en landlig stil, der signalere hygge og god madlavning fra bunden.

 Derfor er det netop vigtigt at tænke sig godt om, før man vælger. Der er også tale om en genstand som man forhåbentlig får glæde af i mange år fremad og kommer til at anvende dagligt i mange år.

Den skulle gerne kunne klare de forventninger, man til slidstyrke og holdbarhed, hvilket har stor betydning for valg af bordplade til køkken. Der er mange forskellige bordtyper og hver type har sine styrker og svagheder. Så lav en liste over jeres livstil i et køkken og ud fra denne, kan I nemmere finde ud af, hvilken type køkkenbordplade, der egner sig bedst til jeres livstil og anvendelse.

Vigtige egenskaber en køkkenbordplade skal have

Der er nogle helt elementærer egenskaber en køkkenbordplade skal have og dem finder man som regel også frem til, ved at kontakte en professionel person i en køkkenbutik, der kan forklare disse, hvis ikke man selv kender til disse. Nogle af disse egenskaber kan for eksempel være:

  1. En bordplade skal helst ikke ændre udseende. Det gør nogle produkter og det kan ikke helt undgås, især afhængig af, hvor meget pladen anvendes. Hvis der er tale om et valg, der skal anvendes i et familiekøkken med børn, skal denne være slidstærk, således den ikke ser slidt og kedelig ud efter kort tid. 
  2. Nogle typer bordplader tåler ikke visse madprodukter som f.eks. syre fra citrusfrugter, uden at disse kan efterlade pletter eller ødelægge overfladen. Derfor er det vigtigt at man bliver informeret om evt. skadelige produkter afhængig af bordpladetype. 
  3. En bordplade må gerne være tidsløs. De er som regel ikke helt billige og derfor kan det klart være en fordel at købe en stil, farve eller materiale, der forbliver moderne eller tidsløs gennem længere tid. På denne måde undgår man at blive træt af bordpladen efter en stund. 
  4. Bordpladen må gerne skabe hygge i et rum. Er der tale om et mørkt køkken, kunne det være en fordel at købe en lysere materiale, for at skabe lidt lys i rummer.

Modebladet kan anbefale dig at kigge på bordplader til køkkenet hos Bordpladebutik. De har et bredt udvalgt, mange typer og ikke mindst lave priser. 

Hvis du vel og mærke ikke vælger at købe den, sammen med de øvrige køkkenelementer som skabe og hårde hvidevarer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar