onsdag den 23. september 2015

Tilbageblik: 50'er og 60'er jakkesættet

Moden går langt tilbage og har ændret sig utrolig meget igennem årene, både for kvinder og mænd.

Her kan du få et tilbageblik på, hvordan moden var i 50’erne og 60’erne, når det kommer til jakkesættet.

Sådan så jakkesættet ud dengang

I 50’erne var der mange muligheder inden for tøjvalget til mænd. Her blev de introduceret til tøj, som var fremstillet af fibre, som rayon og nylon, og herretøjet var derfor tilgængeligt i en bred vifte af både farver og mønstre. Dog var det også en tid med ensartethed og forretningsmænd i 1950’erne var klædt i konservative jakkesæt, der ofte var tofarvede i mørke- eller lyseblå, grå, brun eller trækuls-farvet.

Derudover var slips en del tyndere, end de foregående årtier. Jakkesættet startede her med at blive en arbejdsuniform og faconen ligner meget den, som findes i dag.

Læs også: Sådan skal dit jakkesæt sidde

I 1960’erne begynder moden at ændre sig ret markant, og her menes der både for mænd og kvinder. Fra den traditionelle herremode i 50’erne, hvor pæne jakkesæt var normalt, så blev det afløst af en ternet jakke over nogle smalle, ensartede og mørke bukser.

Dertil var ofte en kulørt skjorte, og ikke den klassiske hvide som i 50’erne, og et smalt slips. Til hverdag blev jakken afløst af en striktrøje eller med en sweater om vinteren. I dette årti var bl.a. The Beatles og andre udenlandske bands dem som dannede moden. Her begyndte især de unge mænd også at bruge grålige og mørke jakker med fløjlsrevers til pænt brug.

Hvis du er interesseret i at læse om jakkesættes historie og hvordan det opstod, så kan du læse mere her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar