mandag den 23. februar 2015

Jakkesæt til konfirmander og konfirmation

Det har i en hel del år været meget almindeligt at konfirmander havde ganske almindeligt tøj på til en konfirmation. Det har været droslet så meget ned, at nogle konfirmander dukkede op i cowboybukser og almindelige fritidssko.

Modebladet syntes det var en trist udvikling, da en konfirmation er en stor og meget festlig begivenhed. Hvert år er stilen lidt forskelligt og butikkerne har travlt med at følge med den skiftende trend hvert år. De sidste par år har så endnu en gang bevæget sig i en retning, hvor jakkesæt til konfirmander er blevet populært igen.


Konfirmander har nu et hav at vælge imellem, hvis de vælger at have jakkesæt på. Nogle jakkesæt til konfirmander er meget friske og meget uhøjtidelige – altså afslappet. Det kan være i form af at skjorten hænger ud over bukserne og at den er knappet op foroven og med et løst hængende slips. Denne stil kalder man vel for casual-stil.

En anden stil der er blevet populær for unge, der skal konfirmeres og vælger et jakkesæt til konfirmander er sæt, der er farverige. Det kan være en hvid jakke med en farverig skjorte eller med mønster og matchende bukser i en solid farve.

Dette er en god mellemting mellem et afslappet jakkesæt og et mere konventionelt sæt. Nok den mest populære jakkesæt stil i dag er et smukt traditionelt mørkt sæt bestående af matchende bukser og jakke og med en lys skjorte og silkeslips. Man har typisk et mørkt bælte og mørke sko til. Når en konfirmand har et sådan jakkesæt på, viser han stil og god smag.

Tjek også: Butterfly til mænd

Guide til at vælge jakkesæt til konfirmation

Det er vigtigt at et jakkesæt til konfirmander passer godt således de føler sig behagelig i det. Der skal være bredde i skulderne, så de kan bevæge sig, ærmerne skal være tilstrækkelige lange, så de kan strække armene uden at føle sig hindret.

Bukserne skal være tilstrækkelig lange og skal have et knæk for neden, således man er sikker på, at de er lange nok. De må ikke være for lange så bukserne dækker skoene og lige vigtigt er det, at de ikke er for korte.

Jakken skal kunne lukkes foran, uden at den strammer og samtidig må den ikke være for stor, for ellers giver jakken ikke det nødvendige skær i siderne. Jakkesættet må gerne sidde en anelse til, så det viser en pæn ung mand.

Hvis du gerne vil have meget for pengene, bør du gå efter de billige udbydere på markedet, hvor der ikke gås på kompromis med kvaliteten.

Det kunne være tilbud eller lagersalg, hvor priserne er ekstra lave. Hos John Henric & Friends har de fx. mange billige jakkesæt fra lagersalg, til priser på kun 1.500 kroner pr. sæt.

Så kan både drengen og faren få nyt tøj til anledningen.

3 vigtige råd

Her er 3 vigtige råd til, hvordan et jakkesæt til en konfirmand skal passe og sidde.

  1. Bukserne skal have en længde, således de har et knæk foran nede ved skoene. Bukserne må ikke være for lange men endnu mere vigtigt er det, at de ikke er for korte. 
  2. Der skal være nok plads ved skuldrene, så konfirmanden kan bevæge sig og jakken ikke sidder for stramt. Altså er bredden i skulderne vigtig. 
  3. Ærmerne må ikke være for korte. De skal have en passende længde, således den unge mand kan strække armene ud og man kan se håndleddene. Når armen hænger afslappet ved siden, skal ærmet dække det øverste af hånden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar