søndag den 9. juni 2013

Hvad er modetøj?

Det kan virke som et relativt simpelt spørgsmål, men er det nu så enkelt at besvare? Det er klart at verdens modebureauer, tøjproducenter og lignende virksomheder sætter en klar standard for, hvad der er moderne og hvad der ikke her. 

Omvendt kender vi det vist alle; man ser noget grimt tøj der burde være moderne, men som virkelig IKKE er pænt. Modebladet ser derfor nærmere på spørgsmålet i denne artikel. 


Kendetegn ved moderne tøj

Rent sprogligt så er mode som begreb og ordet moderne, forbundet med genstande som mange mennesker benytter. I tilfældet med modetøj vil det betyde, at der er mange mennesker som bærer tøjet. 

Med andre ord, så bliver tøj altså ikke moderne selvom det bliver båret til store fashionshows alene. Det er muligt det bliver det senere hen, men det er det ikke ved selve præsentationen. 

Der er bare kommet en fælles enighed om at alt hvad der bæres af modeller, ved modeshows og lignende er moderne. Det er forståeligt fordi disse 'instanser' har en stor indflydelse i modebranchen, men kan vi nu tillade os at tage denne antagelse som en selvfølge?

Det nuværende kendetegn ved modetøj er ofte at de bliver præsenteret og fremvist ved shows, udstillinger etc. og af store firmaer. 

Ser man sprogligt på det, bør man dog i højere grad fokusere på salget og se; hvor mange går reelt med denne tøjgenstand. Først derefter, vil man kunne vurdere hvor moderne tøjet er. 

Det kan virke som flueknepperi, men det er en kontrast der er med til at give modetøj et ophøjet syn på det og en følelse af rigtig høje priser. Det er ærgerligt for smart og populært tøj behøves IKKE være dyrt. 

Der er en klar grund til at modebranchen er distanceret fra mange 'almindelige' mennesker og en af de klare grunde er synet på, hvad der er flot tøj og hvad der ikke er. 

Det er klart at modespecialister og producenter har en baggrund der er mere fagligt præget og præget af en særlig viden på området. Omvendt er de med til at "tabe" rigtig mange forbrugere, der ganske enkelt ikke gider betale tusindvis af kroner, for tøj der ikke er markant pænere eller mere holdbart. 

Modetøj og holdbarhed

Det næste spørgsmål er så om holdbarheden ved modetøj. Mange associerer det med høje priser og god kvalitet, men stadigvæk tøj der nemt kan gå i stykker. 

Det er endnu en association og synspunkt der er relativ forskruet, men som er blevet bygget op igennem snart mange år. Der findes meget godt og holdbart modetøj på markedet, som kan holde i mange år, uden at blive grimmere. 

I denne artikel kan du fx. læse mere om muligheden for at finde holdbart modetøj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar